Gegrepen door de gracht

Mooi verwoord en goede beelden in de Trouw van 11 april j.l. Ik heb toch wel een heel bijzonder beroep! De reacties van mijn fans waren zeer positief en als jullie blij zijn, ben ik dat ook!

Lees meer

De media smullen van het Leidse waterleven

Grachten, schoon water, plastic soup, buiten spelen, het zit allemaal in de lift.

Zo verscheen er recent een artikel in Trouw over mijn bijzondere werk in de Leidse stadswateren en in ‘Schubben en Slijm’ van RAVON publiceerde ik in april over de succesvolle vaccinatie tegen de ziekte van Weil.

Ik ben verder wél nog kieskeuriger geworden wat betreft het geven van interviews, omdat het aardig wat tijd kost en niet iedere snoek en karper het juiste bijschrift krijgen van de eindredactie! Gelukkig kennen jullie, mijn fans het verschil wél, en ook dat de Leidse grachten super helder zijn!

Ze warmen bovendien rap op, dus ik duik er binnenkort weer in voor de eerste ronde snorkelmonitoring van 2018.

  • 18 april 2018
  • Blog

Het Weilvaccin heeft gewerkt!

Ik had al diverse zwem-, duik- en freedivediploma’s toen ik de Leidse grachten in dook. Daar kwamen na een aantal jaren ook diverse speciale ontheffingen bij van de gemeente Leiden, plus veiligheidsprocedures die ik vastlegde met de waterpolitie.

En natuurlijk heb ik een flinke dosis gezond verstand, want wat ontbrak er nog? Antistoffen tegen een ernstige watergedragen ziekte: de ziekte van Weil, ofwel Leptospirose.

Het humane vaccin liet ik i.o.m. het LUMC (de poli infectieziekten) uit Frankrijk komen en volgens mij was ik in Nederland proefkonijn 1! Het lab van het RIVM heeft in november 2017 aangetoond dat ik antilichamen had tegen zowel serovar  Leptospirose Icterohaemorrhagiae icterohaemorrhagiae als L.i. Copenhageni: dat waren er twee voor de prijs van één!

Noot: bij de titerbepaling in februari 2018 kwamen de antilichamen tegen Copenhageni niet meer duidelijk ‘boven water’, maar de belangrijkste antistoffen zijn die tegen de Ictero en daar heb ik er ruim voldoende van.

Uiteraard ben ik dolblij met de resultaten, met de minimale bijwerkingen van dit bijzondere humane vaccin en het feit dat Dr Roestenberg van het LUMC hier met mij in wilde duiken. Op de pagina Weilvaccin lees je hoe jij ook aan dit vaccin kunt komen via je (huis-)arts en hoe je daarmee met een rustiger gevoel je aquatische werk of hobby kunt uitvoeren.

Niet slikken maar prikken!

  • 10 december 2017
  • Blog

Weilvaccin: nu ook voor mensen

Op 8 september verscheen dit artikel in het Leidsch Dagblad. Ik ben als één van de eerste Nederlanders gevaccineerd tegen de ziekte van Weil. Behalve wat lichte koorts de eerste dagen, had ik geen last van bijwerkingen!

Prik, ik heb je: Weilvaccin voor mensen
  • 9 september 2017
  • Blog

Kopermolen e.o. schoongevist

Ruim twee uur grof- en drijfvuilvissen én afvalprikkend in de bosjes leverde deze berg afval op

Met de wijkvereniging Merenwijk, Groen Links-hardlopers en een aantal zwaan-kleef-aanbewoners haalden we in september bijzonder veel troep uit de wateren rondom de Kopermolen, een winkelcentrum in een buitenwijk van Leiden. Toevallig was het ook nog eens Burendag, dus ook wethouder Damen kwam een kijkje nemen.
Lees meer

Radio vanuit de gracht

http://vroegevogels.vara.nl/nieuws/snorkelen-in-de-leidse-grachten

Vroege Vogels Radio vraagt aan Aaf van alles over het grachtenonderzoek in Leiden

Mijn eerste radio dook ik op in 2015, inderdaad, zo’n rode met een gele cassettedeksel. Échte radio werd gemaakt door Vara’s Vroege Vogels, vanuit de Lakenhal op 16 oktober 2016. Ik schoof aan (letterlijk, vanaf een ladder uit de Oude Singel) en vertelde over mijn bezigheden en hoe ik van mijn hobby mijn werk heb gemaakt.
Lees meer

Rapport Vissenmonitoring uitgebracht

I.s.m. de KNNV Leiden

Maandag 19 september 2016 overhandigde ik aan wethouder Paul Dirkse het eerste exemplaar van het KNNV Rapport Vissenmonitoring in Havenwijk-Zuid.
Ruim 35 aanwezigen bladerden door het 70 pagina dikke boekwerk en namen een slokje grachtenchampagne, opgedoken uit de Zuidsingel; échte Moët!
De tweede druk is inmiddels een feit.

Deze website gebruikt cookies, maar geen cookies die gebruiksgegevens opslaan of analyseren. Alleen cookies die bepaalde functies (plugins) op onze site mogelijk maken. Lees ons Privacy Statement.
Scroll Up