Het Weilvaccin heeft gewerkt!

Ik had al diverse zwem-, duik- en freedivediploma’s toen ik de Leidse grachten in dook. Daar kwamen na een aantal jaren ook diverse speciale ontheffingen bij van de gemeente Leiden, plus veiligheidsprocedures die ik vastlegde met de waterpolitie.

En natuurlijk heb ik een flinke dosis gezond verstand, want wat ontbrak er nog? Antistoffen tegen een ernstige watergedragen ziekte: de ziekte van Weil, ofwel Leptospirose.

Het humane vaccin liet ik i.o.m. het LUMC (de poli infectieziekten) uit Frankrijk komen en volgens mij was ik in Nederland proefkonijn 1! Het lab van het RIVM heeft inmiddels aangetoond dat ik antilichamen heb tegen zowel serovar  Leptospirose Icterohaemorrhagiae icterohaemorrhagiae als L.i. Copenhageni: dat is twee voor de prijs van één!

Uiteraard ben ik dolblij met de resultaten, met de minimale bijwerkingen van dit bijzondere humane vaccin en het feit dat Dr Roestenberg van het LUMC hier met mij in wilde duiken. Op de pagina Weilvaccin lees je hoe jij ook aan dit vaccin kunt komen via je (huis-)arts en hoe je daarmee met een rustiger gevoel je aquatische werk of hobby kunt uitvoeren.

Niet slikken maar prikken!
  • 10 december 2017
  • Blog

Weilvaccin: nu ook voor mensen

Op 8 september verscheen dit artikel in het Leidsch Dagblad. Ik ben als één van de eerste Nederlanders gevaccineerd tegen de ziekte van Weil. Behalve wat lichte koorts de eerste dagen, had ik geen last van bijwerkingen!

Prik, ik heb je: Weilvaccin voor mensen
  • 9 september 2017
  • Blog

Kopermolen e.o. schoongevist

Ruim twee uur grof- en drijfvuilvissen én afvalprikkend in de bosjes leverde deze berg afval op

Met de wijkvereniging Merenwijk, Groen Links-hardlopers en een aantal zwaan-kleef-aanbewoners haalden we in september bijzonder veel troep uit de wateren rondom de Kopermolen, een winkelcentrum in een buitenwijk van Leiden. Toevallig was het ook nog eens Burendag, dus ook wethouder Damen kwam een kijkje nemen.
Lees meer

Radio vanuit de gracht

http://vroegevogels.vara.nl/nieuws/snorkelen-in-de-leidse-grachten

Vroege Vogels Radio vraagt aan Aaf van alles over het grachtenonderzoek in Leiden

Mijn eerste radio dook ik op in 2015, inderdaad, zo’n rode met een gele cassettedeksel. Échte radio werd gemaakt door Vara’s Vroege Vogels, vanuit de Lakenhal op 16 oktober 2016. Ik schoof aan (letterlijk, vanaf een ladder uit de Oude Singel) en vertelde over mijn bezigheden en hoe ik van mijn hobby mijn werk heb gemaakt.
Lees meer

Rapport Vissenmonitoring uitgebracht

I.s.m. de KNNV Leiden

Maandag 19 september 2016 overhandigde ik aan wethouder Paul Dirkse het eerste exemplaar van het KNNV Rapport Vissenmonitoring in Havenwijk-Zuid.
Ruim 35 aanwezigen bladerden door het 70 pagina dikke boekwerk en namen een slokje grachtenchampagne, opgedoken uit de Zuidsingel; échte Moët!
De tweede druk is inmiddels een feit.

Lezing voor mijn Aquariumvrienden

De ploeg van de AquaHortus 2015 was reuze benieuwd of ik inmiddels een echte aquariaan was geworden.
Mijn lezing heette dan ook passend: “De Leidse grachten: één groot aquarium?!”

9jun2016_leven-in-de-leidse-grachten_ln

stadsgrachten_presentatie_stadsaquarium

 

Deze website gebruikt cookies, maar geen cookies die gebruiksgegevens opslaan of analyseren. Alleen cookies die bepaalde functies (plugins) op onze site mogelijk maken. Lees ons Privacy Statement.